• Головна
  • Війна
  • До довічного ув’язнення засудили навідника удару по піцерії в Краматорську

До довічного ув’язнення засудили навідника удару по піцерії в Краматорську

Фото з зали суду
Фото: Офіс Генерального прокурора

Від ракетного удару загинули 13 людей, зокрема четверо дітей

На Донеччині судили мешканця Краматорська, який навів російську ракету на піцерію у місті. Під час атаки загинули 13 людей, зокрема четверо дітей, ще 64 людини отримали поранення. Суд визнав зрадника винним та засудив його до довічного ув’язнення, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у четвер, 4 квітня.

Чоловік відправив ворогові відео з військовими ЗСУ, які перебували в піцерії

За матеріалами справи, жителя Краматорська, який працював на газотранспортному підприємстві, завербували росіяни, щоб він допомагав їм коригувати атаки по регіону. 27 червня 2023 року до нього вчергове звернувся представник бойовиків так званого ДНР та попросив перевірити наявність українських військових у піцерії “RIA PIZZA” у Краматорську. Обвинувачений зняв на відео автомобілі військовими номерами та самих військових, які перебували в піцерії, та надіслав ворогові.

Після цього росіяни вдарили по закладу ракетою комплексу “Іскандер М“. Внаслідок атаки загинули 13 людей, які перебували в піцерії, четверо з загиблих були дітьми. Також відомо, що серед загиблих у закладі була письменниця зі Львова Вікторія Амеліна. Вона була в Краматорську, оскільки з початку повномасштабного вторгнення документувала російські воєнні злочини на деокупованих територіях. Ще 64 відвідувачі закладу отримали поранення.

Сід визнав мешканця Краматорська винним у державній зраді та засудив його до довічного ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 27 червня 2023 року близько 19:32 росіяни обстріляли центр Краматорська на Донеччині. Зокрема, окупанти поцілили у піцерію “RIA PIZZA”, де було велике скупчення людей.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності