• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала мешканку Кривого Рогу за шпигування за літаками ЗСУ

СБУ затримала мешканку Кривого Рогу за шпигування за літаками ЗСУ

Чиновницю міськради на Донеччині затримали за шпигування за літаками СБУ
Фото: Служба безпеки України

Зловмисниця виявляла локації українських військових аеродромів, щоб росіяни атакували їх дронами

Поблизу Кривого Рогу Служба безпеки України затримала ще одну учасницю агентурної мережі ФСБ. Жінка намагалася виявити розташування українських військових аеродромів, а також відслідковувала переміщення літаків ЗСУ, повідомила пресслужба СБУ у вівторок, 2 квітня.

Зрадниця не встигла передати російським спецслужбам важливих даних

Як повідомили правоохоронці, це вже шоста учасниця агентурної мережі ФСБ на Дніпропетровщині та Донеччині, яку вдалося затримати з початку року. Мешканка Кривого Рогу, яка працює сторожем в навчальному закладі, їздила за місто, щоб відслідковувати напрямки польотів бойової авіації ЗСУ. Також вона розвідувала місцевість, намагаючись встановити локації українських військових аеродромів та систем ППО.

Отриману інформацію зрадниця мала передавати зв’язковим через месенджер. “Агресор планував використати ці дані для підготовки повітряних ударів по “цілях” із застосуванням ракетного озброєння та дронів-камікадзе типу Shahed“, — розповіли в СБУ.

Працівникам Служби безпеки вдалося викрити зловмисницю до того, як вона встигла передати ворогові цінну інформацію. Правоохоронці задокументували факти її спілкування з працівником ФСБ, особу якого вже вдалося встановити. Жінку вже затримали, їй повідомили про підозру у державній зраді. Наразі зловмисницю тримають під вартою, їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, наприкінці березня Служба безпеки України у Києві затримала чоловіка, який під виглядом капелана намагався потрапити до штабу командування Десантно-штурмових військ ЗСУ. Таким чином зрадних планував шпигувати за українськими військовими.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності