• Головна
  • Україна
  • СБУ затримала російського агента, який шпигував за кораблями ЗСУ

СБУ затримала російського агента, який шпигував за кораблями ЗСУ

СБУ затримали агента Росії в Запоріжжі

Підозрюваний працював під прикриттям далекобійника

Контррозвідка СБУ затримала агента воєнної розвідки РФ. Він займався збором інформації про місця дислокації та переміщення українських бойових кораблів в портах Одеси. Про це 15 березня повідомили на сторінці СБУ в Facebook.

Шпигун працював під прикриттям далекобійника

Для збору розвідданих чоловік діяв під прикриттям далекобійника, який працює на міжрегіональних перевезеннях. Він заїжджав вантажівкою на територію портів для отримання комерційних вантажів, але водночас намагався приховано фіксувати місця стоянки кораблів ЗСУ. Особливу увагу приділяв пунктам дислокації й маршрутам виходу у відкрите море броньованих артилерійських катерів ЗСУ. Російська розвідка сподівалась отримати розвідінформацію для планування бойових операцій в акваторії України. Також Службі безпеки стало відомо про додаткове завдання російського агента — шпигувати за сухопутними підрозділами ЗСУ на узбережжі Чорного моря.

Зловмисника затримали, коли він слідкував за кораблями ЗСУ поблизу Одеського морпорту та намагався звітувати агресору.Слідчі повідомили далекобійнику про підозру. Наразі він перебуває під вартою, йому загрожує довічне увʼязнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності