• Головна
  • Україна
  • У Миколаєві правоохоронці продавали інформацію ритуальному агентству

У Миколаєві правоохоронці продавали інформацію ритуальному агентству

У Миколаєві викрили схему збуту особистої інформації померлих людей

Працівники ритуального агентства хотіли обійти своїх конкурентів

У Миколаєві працівники Державного бюро розслідувань викрили двох правоохоронців, які продавали інформацію із закритої бази даних про щойно померлих людей ритуальному агентству. У такий спосіб агентство хотіло обійти своїх конкурентів і збільшити прибутки. Про це 15 березня повідомили на сайті ДБР.

Послуги пропонували уже за три хвилини після повідомлення про смерть

Власниця та два співробітники агентства, яке займається похоронами, купляли у правоохоронців конфіденційну інформацію про померлих з адресами та контактами родичів. Таким чином агентство прагнуло збільшити свої прибутки і обійти конкурентів у похоронному бізнесі. “Зафіксовані випадки коли вже за 3 хвилини після повідомлення до правоохоронного органу рідними померлого про факт смерті до них вже телефонувало агентство й пропонувало свої послуги” — йдеться у повідомленні ДБР. Працівники ДБР зафіксували 700 фактів збуту особистої інформації померлого. За кожного померлого ритуальне агентство платило підозрюваним тисячу гривень.

ДБР повідомило правоохоронцям та двом працівникам агентства про підозру за статтею про несанкціонований збут особистої інформації. Їм загрожує до пʼяти років позбавлення волі. Наразі їм обирають запобіжний захід. Ще одному працівнику ритуального агентства готується підозра.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності