• Головна
  • Україна
  • ДБР викрило масштабне розкрадання військового одягу в одній з бригад ТРО

ДБР викрило масштабне розкрадання військового одягу в одній з бригад ТРО

Учасники злочинної групи розікрали майна на 3,6 млн грн, фото ДБР

Викрадений одяг і бронежилети згодом перепродавали за цінами, нижчими від ринкових

Працівники Державного бюро розслідувань і Служби безпеки України викрили й заблокували злочинну схему привласнення та продажу майна однієї з київських бригад Тероборони Києва. Про це ДБР повідомило в середу, 28 лютого.

Як стверджують правоохоронці, до організованої злочинної групи входили військовослужбовці, які забезпечували списання військового майна, а також цивільні, які займалися його продажем. За інформацією ДБР, злочинну схему організував один з цивільних, який мав вплив на окремих підконтрольних йому військовослужбовців. Через них він викрадав з частини бронежилети, шоломи, зимові та літні комплекти одягу, взуття тощо.

Викрадений одяг і бронежилети вивозили з військової частини на імпровізований склад в один з київських гаражів. Загалом учасники злочинної групи вкрали речей щонайменше на 3,6 млн грн. Точна сума буде відома після проведення слідчих дій та експертиз.

Під час обшуків в учасників злочинної групи правоохоронці виявили великі запаси речей, які члени злочинної групи мали намір продати через інтернет. Вони зрізали бирки з продукції, які вказували що майно є власністю ЗСУ та не призначено для продажу.

Під час продажу військового майна на суму понад 2 млн грн зі «знижкою» у майже 50% правоохоронці затримали організатора схеми та двох військових.

Організатору та учасникам оборудки повідомили про підозру у привласненні військового майна, організованому групою. Їм загрожує покарання до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності