• Головна
  • Україна
  • На Дніпропетровщині чиновники розікрали 5,4 млн грн на закупівлі укриттів для шкіл

На Дніпропетровщині чиновники розікрали 5,4 млн грн на закупівлі укриттів для шкіл

На Дніпропетровщині чиновники розікрали 5,4 млн грн на закупівлі укриттів для шкіл

Підозру, зокрема, отримала в.о. начальника відділу освіти однієї із міськрад області

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили чиновників, які на закупівлі модульних укриттів для навчальних закладів розікрали 5,4 млн грн. Підозри отримали виконувачка обов’язків начальника відділу освіти однієї із міськрад Дніпропетровської області та її спільник, повідомили в Офісі Генпрокурора 7 лютого.

“Підозрювана, будучи уповноваженою особою щодо організації публічних закупівель, розробила злочинний план заволодіння бюджетними коштами на закупівлі модульних укриттів для закладів освіти однієї із громад”, — написали у Генпрокуратурі.

До своєї схеми жінка залучила знайомого — жителя Дніпра. Чоловік знайшов підконтрольне ТОВ, якому в.о. начальника відділу освіти забезпечила перемогу в тендері. Слідчі встановили, що придбані укриття перевищували ринкову ціну, не відповідали вимогам ДСТУ, а також були недоукомплектовані.

“Попри це, службова особа внесла недостовірні відомості до актів приймання-передачі та підписала їх. Дії підозрюваних призвели до суттєвих збитків територіальній громаді – понад 5,4 млн грн”, — прокоментували у Офісі Генпрокурора.

У Нацполіції повідомили, що тендер на закупівлю укриттів провели у 2023 році. У конкурсі тоді брало участь лише одне підприємство, яке й стало переможцем. Наразі підозрюваних у розтраті майна хочуть відсторонити від посад, також їм готують запобіжні заходи. Правоохоронці перевіряють інших людей, які можуть бути причетними до схеми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності