• Головна
  • Україна
  • Керівник енергопостачального підприємства у Чернівецькій області привласнив 8,6 млн грн з держбюджету

Керівник енергопостачального підприємства у Чернівецькій області привласнив 8,6 млн грн з держбюджету

Керівник енергопостачального підприємства у Чернівецькій області привласнив 8,6 млн грн з держбюджету
Фото: Freepik

Директор компанії безпідставно збільшив вартість електроенергії для одного з комунальних підприємств на 36,5 %. Таким чином за 8 місяців директор заволодів 8,6 млн грн бюджетних грошей, виділених комунальному підприємству на закупівлю електроенергії

У Чернівецькій області керівник енергопостачального підприємства, скориставшись службовим становищем, заволодів 8,6 млн грн з держбюджету. Про це 30 січня повідомили у Бюро економічної безпеки.

Директор компанії безпідставно збільшив вартість електроенергії для комунального підприємства. Керівник видавав офіційні листи щодо коливань на ринку електроенергії та нібито необхідності підвищення ціни.

Сторони підписали додаткові угоди, за якими вартість електроенергії для міського комунального підприємства підвищилась на 36,5 % від визначеної під час укладання договору за результатами торгів.

Таким чином за 8 місяців 2021 року директор енергопостачального підприємства незаконно заволодів бюджетними коштами, які були виділені комунальному підприємству на закупівлю електроенергії. Сума завданих державі збитків — 8,6 млн грн. Зараз директору енергопостачальної компанії повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та службовому підробленні.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності