• Головна
  • Україна
  • Банду чернівецьких фальшивомонетників викрили в Івано-Франківську

Банду чернівецьких фальшивомонетників викрили в Івано-Франківську

Фальшиві гроші у чоловіків вилучили, фото поліції

Злочинну групу організував 19-річний житель Чернівців

Поліція викрила в Івано-Франківській області групу людей, яка збувала фальшиві долари. До складу злочинної групи входили жителі Чернівецької області, повідомила поліція Івано-Франківської області у вівторок, 2 січня.

За інформацією правоохоронців, фальшивомонетники купували дорогі мобільні телефони, а розраховувались підробленими грошима. Поліцейські встановили причетність чоловіків одразу до кількох таких кримінальних правопорушень.

Зі слів поліцейських відомо, що до них надійшла заява від мешканця Івано-Франківська, який повідомив, що двоє невідомих заволоділи двома мобільними телефонами iPhone 14 pro, розрахувавшись за них іноземною валютою з явними ознаками підробки. За цим фактом поліція відразу почала кримінальне провадження

Поліцейські розпочали кримінальне провадження і встановили групу людей, які причетні до злочину.

«Йдеться про трьох мешканців Буковини. Організатор — 19-річний житель Чернівців, який при зустрічі з потерпілими здійснював безпосередній збут підробленої валюти. Співучасники — 19-річний та 24-річні буковинці», — сказано в повідомленні.

Правоохоронці провели 18 обшуків за місцями реєстрації та проживання чоловіків, у їхніх автомобілях, а також на місцях реалізації мобільних телефонів, якими вони заволоділи незаконним шляхом. Гроші й телефони вилучили. Вилучені гроші відправили на експертизу.

Поліцейські оголосили трьом фальшивомонетникам підозри в шахрайстві та у збуті фальшивих грошей. Водночас їхньому організатору про підозру оголосили заочно, також поліцейські мають намір оголосити його в міжнародний розшук. Крім того, правоохоронці шукають інших постраждалих від дій фальшивомонетників.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності