• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові 43-річний іноземець виготовляв фальшиві пенсійні посвідчення для ухилянтів

У Львові 43-річний іноземець виготовляв фальшиві пенсійні посвідчення для ухилянтів

У Львові 43-річний іноземець виготовляв фальшиві пенсійні посвідчення для ухилянтів

За 6 тис. доларів громадянин однієї з країн Південного Кавказу виготовляв фіктивні довідки про інвалідність

43-річний громадянин однієї з країн Південного Кавказу, який тимчасово проживає у Львові, виготовляв фіктивні довідки про непридатність до військової служби для ухилянтів. Правоохоронці затримали зловмисника на гарячому, під час передачі йому 4 тис. доларів винагороди, повідомила пресслужба Спецпрокуратура Західного регіону у п’ятницю, 17 листопада.

За даними правоохоронців, 43-річний громадянин однієї з країн Південного Кавказу, який вже певний час проживає у Львові, налагодив «бізнес» з допомоги ухилянтам. Підозрюваний за гроші обіцяв чоловікам виготовити фіктивні документи, які допоможуть їм уникнути мобілізації.

«Через посередників іноземець намагався знайти охочих до ухилення від мобілізації. Тим, хто виявляв бажання уникнути призову, він за гроші обіцяв зробити фіктивні пенсійні посвідчення по інвалідності. Завдяки таким «документам» ухилянти мали змогу виїхати за межі України», — розповіли у Службі безпеки України.

Свої послуги іноземець оцінив у 6 тис. доларів за особу. Правоохоронці затримали зловмисника під час того, як йому передавали 4 тис. доларів. Також відомо, що напередодні він також отримав від ухилянтів аванс — 80 тис. грн. 

Наразі 43-річного іноземця тримають під вартою. За підроблення документів та допомогу чоловікам уникати мобілізації йому загрожує до дев’яти років ув'язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності