• Головна
  • Україна
  • У Греції затримали підозрюваного у розкраданні 43 млн грн Міноборони

У Греції затримали підозрюваного у розкраданні 43 млн грн Міноборони

У Греції затримали підозрюваного у розкраданні 43 млн грн Міноборони

Зараз готуються документи для його екстрадиції в Україну

13 листопада в Афінах правоохоронні органи Греції затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні бюджетними коштами у розмірі 43 млн грн. Про це повідомив Офіс Генпрокурора.

За даними слідства, підозрюваний у змові з іншими особами заволодів грошима, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало від Міністерства оборони України на закупівлю товарів військового призначення. Гроші були перераховані на рахунки фізичних осіб-підприємців за нібито надані роботи та послуги. “Правопорушення сталося у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. В той час підозрюваний перебував на посаді директора компанії”, — йдеться у повідомленні. 12 липня 2022 року чоловікові повідомили про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем.

На початку листопада прокурори Офісу Генерального прокурора направили до компетентних органів Греції запит на затримання та тимчасовий арешт вказаної особи. Оголошення про розшук скерували й до Інтерполу. Правоохоронні органи Греції затримали підозрюваного, а Апеляційний суд Афін постановив тимчасово заарештувати його. Наразі готуються усі необхідні документи для екстрадиції громадянина в Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності