• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала двох зрадників, які для росіян шукали комплекси Patriot (ФОТО)

СБУ затримала двох зрадників, які для росіян шукали комплекси Patriot (ФОТО)

Фото: СБУ

Зрадниками виявилася доктор філософії та його знайома із Черкас

Служба безпеки затримала двох зрадників, які “полювали” на Patriot та фотографували наслідки прильотів у Києві та Черкасах. Зрадниками виявилися доктор філософії, який намагався втекти до РФ, і його знайома. Про це повідомили у СБУ у понеділок, 13 листопада.

За даними слідства, одного з фігурантів найбільше цікавили орієнтовні координати базування систем української ППО, у тому числі ЗРК Patriot. Зловмисником виявися доктор філософії, колишній викладач одного із Чернігівських закладів вищої освіти. У 2015 році він їздив до тимчасово окупованого Криму, де отримав російський паспорт. Чоловік проживав у Києві та планував втекти до РФ через територію Європи, як особа непризовного віку. Проте співробітники СБУ затримали його після того, як він придбав квитки до однієї з європейських країн.

Доктор філософії мав поплічницю у Черкасах. Після ракетної атаки РФ 21 вересня 2023 року жінка фотографувала пошкоджену будівлю у центрі міста та надсилала їх киянину.

Під час обшуків у будинках зловмисників знайшли футболку та сувеніри з Путіним і прапором РФ, російський паспорт. Фігурантам загрожує до восьми років в'язниці.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності