Подружжя зі Львівщини намагалося під одягом вивезти за кордон валюту на майже 6 млн грн

Подружжя зі Львівщини намагалося під одягом вивезти за кордон валюту на майже 6 млн грн

Гроші, які мешканці Винників сховали під одягом та у взутті, правоохоронці тимчасово вилучили

У вівторок, 24 жовтня львівські митники затримали подружжя зі Львівщини, яке намагалося вивезти до Польщі понад 145 тис. франків, що у гривнях дорівнює 5,9 млн. Готівку чоловік з жінкою сховали під одягом та у взутті. Про це повідомила пресслужба Львівської митниці.

За даними правоохоронців, 58-річний чоловік та його 53-річна дружина, мешканці міста Винники, перетинали кордон через пункт пропуску «Шегині-Медика» в автомобілі Skoda Kodiaq. Подружжя збиралося виїхати до Польщі. Для проходження митного контролю вони обрали «зелений коридор», проте під час обшуків правоохоронці виявили, що порушники намагалися незаконно провезти через кордон валюту.

Ближче до тіла: чоловік та дружина намагалися вивезти з України валюту на 5,9 мільйона гривеньПодорожні заховали під одягом та у взутті понад 145 тисяч швейцарських франків Сьогодні, 24 жовтня, в пункт пропуску «Шегині-Медика» прибув легковик SKODA KODIAQ, водій якого 58-літній житель м. Винники та 53-річна жінка мали намір виїхати до Польщі. Для проходження митного контролю громадянин обрав смугу «зелений коридор». Тим самим він заявив про відсутність товарів чи цінностей, які підлягають обов'язковому декларуванню та оподаткуванню.За оперативною інформацією СБУ, працівники митниці спільно з прикордонниками виявили у чоловіка 61 050 швейцарських франків, що за курсом НБУ становить 2 млн. 500 тис. 333 гривні. Також під час митного огляду у пасажирки було виявлено 84 330 швейцарських франків, що в еквіваленті становить 3 млн. 453 тис. 777 гривень. Купюри, номіналом від тисячі до десяти франків, жителі Львівщини переховували у взутті та під одягом. Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, описані у ч.1 ст.471 (Недекларування валютних цінностей, що переміщуються громадянами через митний кордон України) МКУ.Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 20 відсотків суми, що перевищує дозволену законодавством України.У кожному з випадків громадянам було повернуто грошові кошти, що відповідають еквіваленту 10 тисяч євро. Решту валютних цінностей тимчасово вилучено. Невдовзі справу розглядатимуть в суді.

Posted by Львівська митниця on Tuesday, October 24, 2023

Подружжя ховало під одягом та у взутті купюри номіналом від десяти до тисячі швейцарських франків. У чоловіка працівники митниці знайшли 61 050 франків, що за курсом НБУ дорівнює близько 2,5 млн грн. Його дружина ж ховала 84 330 швейцарських франків, які дорівнюють майже 3,5 млн грн.

У подружжя тимчасово вилучили незадекларовані гроші, повернули лише еквівалент 10 тис. євро на особу. Незабаром справу розглянуть у суді.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності