• Головна
  • Україна
  • Киянин видавав себе за капелана, аби шпигувати за українськими десантниками

Киянин видавав себе за капелана, аби шпигувати за українськими десантниками

У Києві СБУ затримала зрадника, який хотів шпигувати за ДШВ

Чоловіка вже затримали, він перебуває під вартою

Служба безпеки України у Києві затримала чоловіка, який під виглядом капелана хотів шпигувати за десантниками ЗСУ. Так росіяни намагалися ввести свого агента до штабу командування Десантно-штурмових військ ЗСУ, повідомили в СБУ у четвер, 28 березня.

Зрадником виявився головний спеціаліст одного із департаментів Київської ОВА

За даними Служби безпеки, чоловік хотів шпигувати за місцями базування та переміщеннями однієї із бойових бригад ДШВ. Аби видати себе за капелана, киянин зробив фальшиву довідку про належність до парафіян однієї з конфесій.

“Фігурант мав встановлювати довірливі відносини з командуванням підрозділів десантно-штурмових військ ЗСУ. У такий спосіб він сподівався розширити свої «можливості» щодо збору даних про озброєння, робочі плани та бойові операції українських захисників”, — зазначили в СБУ.

Зловмисником виявився головний спеціаліст одного із департаментів Київської ОВА. У Офісі Генпрокурора зазначили, що киянина завербував кадровий співробітник 317-го розвідувального центру Головного управління Генштабу Збройних сил РФ (ГРУ).

“Російська спецслужба давала йому «випробувальні» завдання ще під час його роботи у військовій адміністрації. Під час затримання у зрадника вилучено мобільний телефон із доказами його листування з російським ГРУ”, — прокоментували у СБУ.

Правоохоронці затримали чоловіка в той час, коли він проходив співбесіди у штабі Командування українських десантників щодо зарахування до лав ЗСУ. Киянину повідомили про підозру у державній зраді, його тримають під вартою. Чоловіку загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності