• Головна
  • Україна
  • Російський агент готував ракетний удар по військовому шпиталю і ТЕС у Дніпрі

Російський агент готував ракетний удар по військовому шпиталю і ТЕС у Дніпрі

Агента затримали на місці збору розвідувальних даних, фото СБУ

Агентом виявився 22-річний місцевий житель, який цікавився російськими каналами швидкого заробітку

Росіяни готували ракетний удар по військовому шпиталю і теплоелектростанції у Дніпрі, а допомагав їм у цьому завербований 22-річний місцевий житель, якого вже затримали. Про це в четвер, 28 березня, повідомила Служба безпеки України.

Як сказано в повідомленні СБУ, чоловіка затримали, коли він проводив дорозвідку поблизу шпиталю Сил оборони. Він хотів встановити орієнтовну кількість українських захисників, які перебували там на стаціонарному лікуванні. Також зрадник стежив за медичним транспортом, який прибував на територію медзакладу. Отриману інформацію разом з координатами шпиталю чоловік намагався передати російським спецслужбам через анонімний чат. Цю інформацію окупанти планували використати для завдання ракетного удару.

Ще однією потенційною ціллю ворога була місцева теплова електростанція, яка забезпечує електрикою значну частину міста. За вказівкою ФСБ, їхній агент знімав на власний телефон периметр ТЕС та прилеглу територію. Така інформація була потрібна росіянам, щоб дізнатися про технічний стан об’єкта для планування нової серії повітряних атак на місто.

СБУ зазначила, що російським агентом виявився 22-річний місцевий житель, якого у лютому цього року дистанційно завербував кадровий співробітник російської спецслужби. Чоловік виявився активним користувачем російських Telegram-каналів з пошуку швидкого заробітку. Зрештою за надану інформацію 22-річний чоловік отримував від росіян гроші.

СБУ стверджує, що вжила додаткових заходів для безпеки військових та захисту критичної інфраструктури Дніпра. Агентові оголосили підозру в державній зраді в умовах воєнного стану, йому загрожує довічне ув’язнення. Наразі чоловік перебуває під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності