Диверсанти намагалися підірвати залізницю на Полтавщині

Диверсанти готувалися підірвати залізницю на Полтавщині, їх затримали, фото СБУ

СБУ заявила, що затримала російських диверсантів під час підготовки до підриву

Служба безпеки України заявила, що перешкодила спробі двох російських агентів підірвати ділянку залізничної колії на Полтавщині. Агентами виявилися двоє чоловіків — один з Харківщини, інший — з Київщини.

У вівторок, 26 березня, СБУ повідомила, що чоловіки намагалися підірвати ділянку залізничної лінії, яка сполучає центральні та східні регіони України. Для вчинення диверсії вони заклали саморобний вибуховий пристрій поблизу колії та системи електроживлення рухомого складу.

Далі чоловіки планували привести вибухівку в дію за допомогою пульта дистанційного керування, однак СБУ стверджує, що вчасно затримала диверсантів, тому вони цього не зробили.

«У разі вчинення підриву окупанти сподівались порушити логістичні шляхи постачання зброї, боєприпасів та пального для ЗСУ», — наголошується в повідомленні української спецслужби.

Працівники СБУ вилучили в затриманих мобільні телефони, з яких вони координували злочинні дії зі своїм російським куратором — кадровим співробітником 5-ї служби ФСБ. Саме він поставив агентам завдання вчинити диверсію на залізниці у період масованих російських ударів по об’єктах критичної інфраструктури України 21-22 березня цього року.

Чоловікам оголосили про підозру в диверсії в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення. Наразі вони перебувають під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності