• Головна
  • Війна
  • Комунальник на велосипеді їздив Чернігівщиною, шпигуючи за ЗСУ

Комунальник на велосипеді їздив Чернігівщиною, шпигуючи за ЗСУ

Затримання агента ФСБ на Чернігівщині.

Наприкінці 2023 року чоловіка дистанційно завербував співробітник ФСБ по Брянській області

На Чернігівщині контррозвідники СБУ затримали агента ФСБ, який збирав інформацію про дислокацію Сил оборони, поінформувала Служба безпеки 20 березня.

Затриманий виявився місцевим мешканцем, працівником комунального підприємства, якого наприкінці 2023 року дистанційно завербував співробітник прикордонного управління ФСБ по Брянській області. Йому доручили відстежувати розташування укріпрайонів та опорних блокпостів, що забезпечують оборону північних рубежів України. Також він намагався виявити орієнтовні локації зенітно-ракетних комплексів української ППО.

Для того, щоб зібрати для росіян необхідну інформацію, чоловік об’їжджав на велосипеді місцевість та приховано фотографував локації Сил оборони. Отримані відомості він планував передати окупантам через месенджер, але співробітники СБУ спрацювали на випередження і завчасно затримали російського агента.

Під час обшуку у помешканні затриманого правоохоронці вилучили мобільні телефони, комп’ютерну техніку та інші речові докази. Зловмиснику повідомили йому про підозру про державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану). Якщо суд визнає комунальника винним, його загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності