• Головна
  • Війна
  • Російського агента засудили до 15 років за підготовку ракетного удару по аеродромах

Російського агента засудили до 15 років за підготовку ракетного удару по аеродромах

Суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану

Зловмисник збирав для агресора інформацію про літаки ЗСУ на летовищах Дніпропетровщини

15 років тюрми отримав агент ФСБ, який готував ракетні удари по аеродромах Дніпропетровської області. Зокрема, він збирав для агресора інформацію про літаки ЗСУ на місцевих аеродромах та про залізничні маршрути, якими військові ешелони Сил оборони прямують на передову. Про це 8 березня повідомила Служба безпеки України.

У випадку отримання таких даних окупанти планували використати їх для підготовки ракетних ударів по стратегічних об’єктах регіону. Але цьому завадили співробітники СБУ, затримавши зрадника ще в липні 2022 року. Він якраз фотографував місця тимчасового базування підрозділів тероборони ЗСУ.

Зрадник був переконаним рашистом

Засуджений працював в одній з місцевих охоронних фірм. Чоловік є ідеологічним прихильником рашизму, який сповідував прокремлівські погляди. На початку повномасштабного вторгнення його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ. Після вербування агент діяв за інструкцією – спочатку отримував від ФСБ координати цікавих їй об’єктів, а потім проводив дорозвідку на місцевості.

На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і призначив йому 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності