• Головна
  • Україна
  • На 15 років ув’язнили працівника судноремонтного заводу на Одещині за державну зраду

На 15 років ув’язнили працівника судноремонтного заводу на Одещині за державну зраду

На 15 років ув’язнили працівника судноремонтного заводу на Одещині за державну зраду

Чоловік спостерігав за динамікою руху суден у порт й різновидами вантажів, які переміщувалися ними. Та передавав цю інформацію росіянам

До 15 років за ґратами засудили співробітника судноремонтного заводу, який передавав росіянам дані про енергооб’єкти та морпорт Ізмаїлу на Одещині. Його визнали винним у державній зраді. Про це 17 січня повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Наприкінці 2022 року засуджений передавав російським спецслужбам дані про розташування об’єктів критичної інфраструктури та підрозділів Сил оборони в Ізмаїлі. “Насамперед ворога цікавили координати електропідстанцій і місця базування українських блокпостів поблизу, їх фортифікаційне оснащення, наявне озброєння та кількість особового складу”, - йдеться у повідомленні.

Працівник також збирав інформацію щодо діяльності судноремонтного заводу та спостерігав за динамікою руху суден у місцевий порт й різновидами вантажів, які переміщуються ними.

“При цьому чоловік усвідомлював, що ця інформація може бути використана державою-агресором для обстрілів”, - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці затримали чоловіка у січні 2023 року. Під час обшуку вилучили мобільний телефон з доказами злочинної діяльності. На вирок суду він очікував під вартою. Його засудили до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності