• Головна
  • Україна
  • У Запоріжжі на 15 років засудили зрадника, який навів російські ракети на багатоповерхівку

У Запоріжжі на 15 років засудили зрадника, який навів російські ракети на багатоповерхівку

У Запоріжжі на 15 років засудили зрадника, який навів російські ракети на багатоповерхівку

Внаслідок удару ракетами С-300 загинули п’ятеро людей

Мешканця Запорізької області, який коригував повітряні атаки Росії на Запоріжжя, суд визнав винним у державній зраді і покарав 15 роками позбавлення волі. Про це 27 лютого повідомила Служба безпеки України.

Як встановило слідство, засуджений є ідеологічним прихильником рашизму. У жовтні 2023 року його дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ, який прибув на ротацію до тимчасово окупованого Дніпрорудного, що на Запоріжжі. Вербувати чоловіка допомагав його знайомий підприємець, який зараз перебуває на окупованій території і співпрацює з російською спецслужбою.

Агент обрав собі оперативний псевдонім “Палестинець”, створив анонімний телеграм-чат і організував власну групу інформаторів, до якої увійшли четверо мешканців Запоріжжя. Серед них — працівник міськводоканалу і торговий представник приватної компанії, які регулярно їздили містом. При особистих зустрічах з ними і під час розпивання алкогольних напоїв, російський агент випитував потрібну йому інформацію.

Отримані відомості “Палестинець” месенджером відправляв зв’язковому ФСБ у Дніпрорудне. Саме за його наведенням 18 жовтня 2023 року росіяни вдарили ракетами С-300 по багатоквартирному будинку у центрі Запоріжжя. Тоді внаслідок ворожого обстрілу загинуло п’ятеро людей, ще стільки ж отримали важкі поранення.

Співробітники СБУ затримали російського агента під час спецоперації в обласному центрі у грудні 2023 року. Під час обшуків в зловмисника його інформаторів вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами розвідувально-підривної діяльності, а також виявили заборонену радянську та прокремлівську символіку. За матеріалами Служби безпеки суд визнав “Палестинця” винним у державній зраді і призначив йому 15 років тюрми.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності