• Головна
  • Україна
  • Працівників СБУ, які стежили за редакцією Bihus.info, відправили в зону бойових дій

Працівників СБУ, які стежили за редакцією Bihus.info, відправили в зону бойових дій

Працівників СБУ, які стежили за редакцією Bihus.info, відправили в зону бойових дій

Їх відправили у Донецьку та Луганську області

Співробітників Служби безпеки України, які стежили за редакцією Bihus.Info, відправили в зону бойових дій в Донецьку та Луганську області. Про це СБУ повідомила у коментарі на запит Bihus.Info.

“Зазначені у Вашому запиті співробітники СБУ, згідно із наказом Голови Служби безпеки України, переміщені для виконання оперативно-бойових завдань у зону проведення бойових дій, зокрема на території Донецької та Луганської областей”, — відповіла СБУ.

У своїй відповіді СБУ також зазначила, що з посади керівника ДЗНД звільнили Романа Семенченка. Крім того, наразі триває робота з переформатування діяльності одного з управлінь у структурі ДЗНД СБУ, «з метою кардинальної зміни підходів». СБУ також заявила, що наразі виконання обов’язків керівника ДЗНД тимчасово покладено на Андрія Іщука.

Нагадаємо, у січні анонімний ресурс “Народна правда” опублікував відео, на якому працівники Bihus.Info вживають наркотики. Засновник проєкту Денис Бігус відразу повідомив про звільнення операторів, які вживали наркотики, засудивши їхню поведінку. Згодом відповідне відео зникло з сайту та YouTube-каналу “Народної правди”. Водночас фактчекерка Альона Романюк звертала увагу на те, що в соцмережах відео поширювали профілі, які раніше регулярно поширювали повідомлення від СБУ.

5 лютого журналісти Bihus.Info опублікували розслідування про те, хто за ними стежив, і назвали імена та прізвища деяких працівників департаменту захисту національної державності СБУ. Також журналісти припускали, що до процесу залучали працівників департаменту оперативно-технічного забезпечення СБУ.

6 лютого Голова Служби безпеки України Василь Малюк відреагував на стеження працівників СБУ за журналістами та операторами проєкту журналістських розслідувань Bihus.Info. Він повідомив, що направив подання на звільнення керівника департаменту захисту національної державності СБУ, а президент України ще 31 січня підписав відповідний указ. Йшлося про Романа Семенченка, якого Зеленський звільнив ще 31 січня.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності