• Головна
  • Україна
  • Стерненко, Лачен і United 24 оголосили масштабний збір на морські дрони для СБУ

Стерненко, Лачен і United 24 оголосили масштабний збір на морські дрони для СБУ

На 35 морських дронів SeaBaby для СБУ потрібно зібрати 297,5 млн грн, фото «Української правди»

За перші хвилини збору вдалося зібрати кілька мільйонів гривень

Вранці в четвер, 22 лютого, в Україні оголосили масштабний збір грошей на морські дрони SeaBaby для Служби безпеки України. Ініціаторами збору стали створений президентом фонд United 24, Міністерство цифрової трансформації, monobank та його засновник Олег Гороховський, а також блогер Ігор Лаченков (Лачен) та блогер і активіст Сергій Стерненко.

Загалом у рамках збору організатори планують зібрати 297,5 млн на 35 дронів. У перші хвилини після оголошення збору вдалося зібрати вже 5 млн грн.

Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, надводні безпілотні ударні човни Sea Baby — розробка Служби безпеки України. Вони здатні нести 850 кілограмів вибухівки, розганятися до 90 км/год та долати відстань у 1 000 кілометрів. Своєю чергою Лачен і Стерненко нагадали, що у 2022-2023 роках ці дрони уразили 9 російських суден та символ окупації — Кримський міст.

«Щоб вам було приємніше донатити, до проєкту долучився постійний партнер UNITED24 — «Аврора». Тож серед усіх учасників збору ми розіграємо 36 карток mono+aurora. На 35 картках лежить по 100 000 грн — виграти таку можна за внесок від 100 грн. Ще на одній лежить мільйон гривень — виграти його можна за пожертву від 1000 грн», — зазначив засновник monobank Олег Гороховський.

Він додав, що за внесок 8,5 млн грн можна дати човну ім'я й закликаю бізнеси долучатися до збору.

Щоб долучитися до збору, перейдіть за цим посиланням.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності