• Головна
  • Війна
  • У Чорному морі почав діяти перший у світі флот українських морських дронів

У Чорному морі почав діяти перший у світі флот українських морських дронів

У Чорному морі почав діяти перший у світі флот українських морських дронів

Росіяни намагаються втекти зі східної частини акваторії та сховати військові кораблі

В Чорному морі почав діяти перший у світі флот українських морських дронів. Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.

Ми змогли показати, що співпраця між народами Чорноморського регіону за підтримки партнерів здатна повернути стабільність світовому ринку продовольства. А отже, повернути захищеність нормального життя для десятків націй – від Марокко до Південно-Східної Азії”, — сказав глава держави.

За його словами, Україна змогла забезпечити такий захист західній частині Чорного моря, який зараз дає змогу працювати українським морським експортним коридорам. Нової ваги зараз набуває і Дунайський регіон – теж критичний для глобальної безпеки. Україні вдалося перехопити у Росії ініціативу в Чорному морі й створили такі безпекові умови, які змушують агресора тікати зі східної частини акваторії та намагатися сховати військові кораблі. Вперше у світі саме в Чорному морі почав діяти флот морських дронів – український флот.

Хочу відзначити й те, що тепер – як один із головних результатів наших дій – Росія не здатна використовувати Чорне море як плацдарм для дестабілізації інших регіонів світу. Тож зараз як ніколи раніше очевидно, що наша співпраця в нашому регіоні Чорного моря має лише збільшуватися. І я вдячний усім, хто додає спільних результатів”, — заявив Володимир Зеленський.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності