• Головна
  • Україна
  • СБУ викрила блогера, який готував фейки для кремлівських ЗМІ

СБУ викрила блогера, який готував фейки для кремлівських ЗМІ

СБУ викрила блогера, який готував фейки для кремлівських ЗМІ

За даними ЗМІ йдеться про Дмитра Корнійчука

Служба безпеки України повідомила про підозру київському блогеру, який вдавав з себе політексперта та поширював фейки про війну в Україні. Зловмисник на власному ютуб-каналі та у соцмережах поширював дописи, у яких заперечував збройну агресію Росії, дискредитував командування ЗСУ, а також розповсюджував неправдиву інформацію про суспільно-політичну ситуацію в Україні, повідомила СБУ у вівторок 20 лютого.

Дописи та коментарі підозрюваного активно транслювали основні російські телеканали та інтернет-видання. Загальна аудиторія цих медіамайданчиків становила понад пів мільйона користувачів.

Правоохоронці не повідомляють імені підозрюваного. Видання NV з посиланням на власні джерела стверджує, що йдеться про Дмитра Корнійчука.

До початку повномасштабного вторгнення Росії блогер був постійним учасником ток-шоу на телеканалах Медведчука, де нав’язував прокремлівські наративи щодо ситуації в Україні. Він також виступав у телеефірах російських телеканалів, зокрема на каналі «Звезда», який належить Міноборони Росії.

Під час обшуків у помешканні блогера виявили комп’ютери та мобільні телефони із доказами його підривної діяльності. Зловмиснику повідомили про підозру за виправдовування чи заперечення збройної агресії Росії проти України та глорифікацію її учасників. Йому загрожує до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності