СБУ повідомила про підозру співачці Таїсії Повалій

СБУ повідомила про підозру співачці Таїсії Повалій

Співачка закликала захопити всю територію України та підтримала Путіна

СБУ повідомила про підозру співачці та колишній народній депутатці від “Партії регіонів” Таїсії Повалій за публічну підтримку війни Росії проти України. У 2022 році, напередодні повномасштабного вторгнення, Повалій виїхала до Росії, де вже отримала російське громадянство, повідомили в СБУ у четвер,15 лютого.

За даними Служби безпеки України, співачка досі перебуває на території Російської Федерації. Там вона отримала громадянство, та публічно неодноразово закликала захопити Україну. “Під час інтерв’ю московському інтернет-виданню колаборантка вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України.Також вона намагалась дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ,” — йдеться в повідомленні СБУ.

Окрім цього, Повалій у вересні 2023 року виступала в окупованому Луганську на запрошення очільника-терориста так званої “ЛНР”. Там зі сцени підтримала російських загарбників та героїзувала їхню участь у війні проти України.

СБУ заочно повідомила про підозру Повалій за трьома статтями: за колабораційну діяльність, публічні заклики до війни та виправдовування, визнання правомірною збройну агресію РФ проти України.

Нагадаємо, Таїсія Повалій мала звання заслуженої та народної артистки України. У жовтні 2022 року Рада національної безпеки та оборони України запровадила санкції проти артистів, які підтримали війну. До цього списку потрапила і Таїсія Повалій. Окрім кар’єри співачки, Повалій пробувала будувати політичну кар’єру, була народною депутаткою від “Партії регіонів”.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності