СБУ затримала подружжя львівʼян за підготовку ракетного удару по ТЕС

СБУ затримала подружжя львівʼян за підготовку ракетного удару по ТЕС

Зрадником виявився 44-річний засуджений львів’янин

Служба безпеки України викрила подружжя львів’ян, які співпрацювали з російським ФСБ і готували ракетний удар по Львову. Агенти ФСБ займались підготовкою удару по енергетичній інфраструктурі, аби знеструмити місто, повідомили в понеділок, 26 лютого, на сторінці СБУ у Facebook.

За даними СБУ, основним підозрюваним є 44-річний чоловік, який з минулого року відбуває покарання у колонії за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Зрадник був завербованим ФСБ, після того, як росіяни помітили його антиукраїнські висловлювання у соціальних мережах.

«Співробітники ФСБ налагодили з ним контакт та провели дистанційне вербування. Після цього вони перейшли на спілкування в анонімному чаті, де ув’язнений отримав агентурні завдання та покрокові інструкції щодо їх виконання. До співпраці з ворогом агент ФСБ залучив свою дружину «на волі», — повідомила СБУ.

На прохання чоловіка дружина мала знайти потрібні енергооб’єкти та сфотографувати їх з прив’язкою до місцевості. Окупанти обіцяли подружжю профінансувати всі поточні витрати, а також перерахувати грошову винагороду. Отримавши розвідінформацію, агресор планував використати її для наведення ракетних ударів, щоб знеструмити західний регіон України.

Співробітники СБУ викрили злочинні наміри російської спецслужби. Під час обшуку в камері російського агента вилучили мобільний телефон, який він використовував для комунікації з росіянами.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили зловмиснику про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).

Йому загрожує довічне позбавлення волі. Також планується повідомити про підозру у державній зраді жінці зрадника. Триває розслідування.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності