• Головна
  • Війна
  • СБУ затримала “на гарячому” російську агентку, яка працювала в одному з вишів Харківщини

СБУ затримала “на гарячому” російську агентку, яка працювала в одному з вишів Харківщини

СБУ затримала “на гарячому” російську агентку, яка працювала в одному з вишів Харківщини

Вона об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони

Контррозвідка Служби безпеки на Харківщині “на гарячому” затримала російську агентку, поінформувала 28 лютого Служба безпеки України.

Зловмисниця вночі проводила дорозвідку прифронтової місцевості Балаклійського району, де намагалася виявити і сфотографувати можливі локації ЗСУ. Затриманою виявилась інженерка одного з технічних вишів регіону, яка допомагала окупантам одержати розвіддані про оборону Харкова. У зоні особливої уваги агресора були місця базування ППО, фортифікаційних споруд, блокпостів та бронетехніки українських військ. Також ворога цікавили маршрути руху українського озброєння у напрямку Куп’янська.

Для збору розвідданих російська агентка на власному авто об’їжджала прифронтову територію області та приховано фотографувала локації Сил оборони. Отримані відомості вона месенджером передавала представнику російських спецслужб. Ним виявився росіянин, бойовик окупаційної армії, який воює під Куп’янськом. Крім того, зловмисниця передавала інформацію адміністратору російського телеграм-каналу, який був створений у грудні 2022 року для збору розвідданих про підрозділи ЗСУ.

Як встановило розслідування, посадовиця університету почала співпрацю з окупантами ще на початку повномасштабного вторгнення. Спецслужби РФ вона зацікавила, бо була ідеологічною прихильницею рашизму, вихваляла Кремль та виправдовувала ракетні удари по Україні.

Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності