• Головна
  • Україна
  • На Київщині батько з сином допомагали росіянам готувати ракетні удари

На Київщині батько з сином допомагали росіянам готувати ракетні удари

Колишні правоохоронці виявилися зрадниками, фото СБУ

Затримані батько з сином раніше працювали в українських правоохоронних органах

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили двох агентів російської ФСБ, які працювали на Київщині. Завербовані батько і син готували ракетні удари росіян по Києву та області.

Про затримання с'ім’ї зрадників — колишніх українських правоохоронців — СБУ повідомила в понеділок, 18 березня. Як сказано в повідомленні, чоловіки надавали росіянам інформацію про місця базування Сил оборони, у тому числі військовослужбовців Сил спеціальних операцій ЗСУ. Також зрадники передавали до ФСБ координати промислових цехів, у яких виробляли українські безпілотники. За наведенням фігурантів загарбники планували здійснити прицільні ракетні удари по українських об’єктах, але СБУ стверджує, що її працівники викрили діяльність ворожих агентів завчасно. Також СБУ заявила, що провела заходи, спрямовані на убезпечення українських військових підрозділів та оборонних виробничих потужностей.

Також СБУ стверджує, що ці агенти виконували ще одне специфічне завдання російської спецслужби — шукали останки росіян, які загинули під час боїв за Київ. Чоловіки збирали фрагменти тіл окупантів у контейнери, а потім вивозили у лісопосадки на Київщині і ховали. Після цього вони надсилали до ФСБ відповідний фотозвіт із прив’язкою до місцевості та координатами місця захоронення останків загарбників.

Як встановила СБУ, затримані раніше проходили службу у складі правоохоронних органів. Після звільнення їх дистанційно завербував кадровий співробітником ФСБ, який звернув увагу на зрадників після їхніх антиукраїнських коментарів у YouTube. На початкових етапах співпраці з окупантами син фігуранта навіть проводив онлайн-тренінги з тактичної медицини для бойовиків російського угруповання «Ахмат». За виконані завдання зрадники отримували від окупантів гроші.

Під час обшуків у затриманих виявлено мобільні телефони та інші речові докази злочинної діяльності. Наразі слідчі Служби безпеки повідомили обом чоловікам про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Їм загрожує довічне ув’язнення. Наразі чоловіки перебувають під вартою.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності