• Головна
  • Війна
  • Жителька Сумщини наводила російські авіабомби на власне село

Жителька Сумщини наводила російські авіабомби на власне село

Жителька Сумщини, яка наводила російські авіабомби на власне село. Фото: СБУ

Жінку затримали правоохоронці, їй загрожує довічне ув’язнення

На Сумщині Служба безпеки затримала місцеву жительку, яка співпрацювала з росіянами та наводила авіабомби на регіон. Жінка коригувала удари по селу, в якому жила, а після евакуації наводила ракети на інший населений пункт, повідомили у СБУ 29 березня.

Жінку евакуювали із села через обстріли, проте вона надалі співпрацювала з РФ

За даними СБУ, жителька Сумщини є ідеологічною прихильницею рашизму. Після початку повномасштабного вторгнення РФ зрадниця у російських соцмережах висловлювала антиукраїнські наративи. Пізніше її завербувала російська ФСБ.

“Спочатку зрадниця шпигувала для окупантів у прикордонному районі, де вона проживала. Але після його обстрілу рашистами жінку разом з її односельцями евакуювали до іншого населеного пункту Сумщини”, — написали в СБУ. Жінка оформилась як переселенка, і планувала надалі співпрацювати з росіянами.

Місцева мешканка вистежувала локації українських військ, позначала координати та відправляла окупантам. Основними цілями ворога були оборонні позиції ЗСУ у п’ятикілометровій зоні поблизу кордону. Зрадниця обходила прикордонну місцевість та приховано фотографувала потрібні об’єкти на телефон.

За державну зраду жінці загрожує довічне ув’язнення

Співробітники СБУ затримали жительку Сумщини, коли та намагалась зробити нову розвідувальну вилазку. ”Одночасно було проведено комплексні заходи для убезпечення особового складу, озброєння та боєприпасів українських військ на території регіону”, — зазначили у Службі безпеки.

Слідчі повідомили жінці про підозру у державній зраді, її тримають під вартою. Жительці Сумщини загрожує довічне ув’язнення.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності