• Головна
  • Війна
  • Зрадник, який коригував удари по Придніпровській ТЕС, отримав 15 років в’язниці

Зрадник, який коригував удари по Придніпровській ТЕС, отримав 15 років в’язниці

Співробітники СБУ затримали російського агента

Агент ФСБ намагався виявити бойові позиції система ППО

До 15 років за ґратами засудили зрадника, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і “полював” за українськими системами ППО. Про це 22 квітня повідомила Служба безпеки України.

Збирав інформацію розвозячи ліки до аптек

Зловмисник коригував ракетні удари по військовій та енергетичній інфраструктурі України. Серед основних цілей ворога була Придніпровська теплова електростанція. Щоб допомогти Росії завдати вогневого ураження по українських об’єктах, агент також намагався виявити бойові позиції зенітно-ракетних комплексів ЗСУ.

Як встановило слідство, засуджений займався логістикою у місцевій фармацевтичній компанії. Окупанти завербували його через популярний месенджер, де він публікував антиукраїнські коментарі. Збір розвідданих зрадник здійснював під час постачання ліків до аптек регіону.

Контррозвідка СБУ затримала зловмисника у січні 2023 року, коли він проводив дорозвідку поблизу потенційної цілі. Під час обшуків у чоловіка вилучили мобільні телефони із доказами його листування з куратором з російського ГРУ. Вивчивши матеріали справи, суд визнав російського агента винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, і покарав 15 роками позбавлення волі.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності