• Головна
  • Війна
  • Внаслідок російської атаки дронами мешканці Сум залишились без світла

Внаслідок російської атаки дронами мешканці Сум залишились без світла

Шахеди, фото умовне

Об’єкти критичної інфраструктури міста переводять на резервне живлення

У ніч на понеділок, 6 травня, росіяни атакували Суми безпілотниками. Ворожі дрони поцілили в об’єкти енергетичної інфраструктури. Внаслідок ворожої атаки обласний центр залишився без світла, повідомив очільник Сумської МВА Олексій Дрозденко.

Сили ППО збили 12 з 13 ворожих дронів

Росіяни атакували Україну 13 ударними безпілотниками типу Shahed-131/136, які запустили з Курської області РФ. Дрони атакували об’єкти критичної інфраструктури Сумщини. Силам протиповітряної оборони вдалося збити 12 ворожих безпілотників в межах Сумської області.

Російським дронам вдалося пошкодити об’єкт енергетики на Сумщині. Наразі точні масштаби руйнувань невідомі. Всі необхідні служби працюють над усуненням наслідків атаки та відновленням роботи об’єкта. Внаслідок ворожого атаки дронами обласний центр залишився без світла.

“У зв'язку з масованою атакою шахедів на місто, об'єкти критичної інфраструктури переводяться на резервне живлення. Водопостачання та лікарні будуть забезпечені резервним живленням в повному обсязі”, — очільник Сумської повідомив Олексій Дрозденко. Також для містян розгорнули пункти незламності.

Оновлено. Ворожий “шахед“ пошкодив високовольтний об'єкт НЕК “Укренерго”, повідомили згодом у пресслужбі компанії. Наразі на об’єкті тривають аварійно-відновлювальні роботи, згодом мешканцям Сум та області почнуть повертати світло. Про потерпілих інформація не надходила.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності