• Головна
  • Війна
  • 29 квітня Росія атакувала Одесу балістичною ракетою з касетним боєзарядом

29 квітня Росія атакувала Одесу балістичною ракетою з касетним боєзарядом

29 квітня Одесу атакували ракетою "Іскандер-М" з касетним боєзарядом

Уламки ракети знаходили в радіусі 1,5 км навколо місця обстрілу

Правоохоронці встановили, що у понеділок, 29 квітня, росіяни атакували Одесу ракетою "Іскандер-М" з касетною бойовою частиною. Металеві фрагменти та уламки ракети вилучали в радіусі 1,5 км навколо місця її падіння, повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора у вівторок, 30 квітня.

“Це невибіркова зброя, використання якої може призвести до значних жертв серед цивільного населення. Слідство має підстави вважати, що рішення про використання саме такої зброї було ухвалено офіцерами ЗС РФ свідомо, аби вбити якнайбільше мирних українців”, — написали в Офісі Генерального прокурора.

До слова, касетний снаряд — це той, всередині якого розміщується велика кількість маленьких бомб. Після детонації в повітрі ці бомби розлітаються в різні боки, щоб уразити вибухівкою якнайбільшу площу. Часто снаряди, які розміщують в касетній ракеті, начиняють дрібними осколками та іншими подібними елементами.

Нагадаємо, у понеділок, 29 квітня, росіяни атакували Одесу. Внаслідок обстрілу загинули п’ятеро людей, ще понад 30 отримали поранення. П’ятеро з 23 госпіталізованих потерпілих перебувають у вкрай важкому стані. Серед загиблих від обстрілу Одеси був проректор Одеської юридичної академії Борис Васильєв.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності