• Головна
  • Україна
  • Нідерланди виділять ще понад 200 млн євро на постачання ППО та боєприпаси для України

Нідерланди виділять ще понад 200 млн євро на постачання ППО та боєприпаси для України

Нідерланди виділять 200 млн євро на ППО та артилерію України

Нідерланди скерують 150 мільйонів євро на постачання ППО для України і ще 60 мільйонів — на боєприпаси

Міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен під час засідання Ради Україна — НАТО у п’ятницю,19 квітня, оголосила про виділення понад 200 мільйонів євро на ініціативи, які допоможуть Україні забезпечити додаткові засоби протиповітряної оборони та артилерійські снаряди.

За словами міністерки, це рішення є відповіддю на "критичну ситуацію" в Україні, яка потребує негайної міжнародної підтримки.

Нідерланди збільшують фінансову підтримку Україні на оборонні потреби

Нідерланди спрямують 150 мільйонів євро на німецьку ініціативу з постачання систем ППО для України, що спрямована на швидке забезпечення необхідних засобів. Додатково, 60 мільйонів євро спрямують на придбання засобів ППО малої дальності, які ефективні у боротьбі з БПЛА.

До слова, Кайса Оллонгрен також зазначила, що Нідерланди підтримають естонську ініціативу, що забезпечить Україну артилерійськими боєприпасами з наявних запасів. Вона нагадала, що раніше Нідерланди вже зробили значний внесок у чеський план з підтримки України, виділивши 250 мільйонів євро.

До слова, у п’ятницю, 19 квітня, відбувається засідання Ради Україна — НАТО, де президент Зеленський назвав 5 нагальних потреб України для оборони: 7 комплексів ППО “Patriot” або подібних, мільйон артснарядів, далекобійна зброя, авіація та швидкість у постачанні цього озброєння.

Нагадаємо, на початку квітня міністерка закордонних справ Нідерландів заявила, що вони виділять Україні 10 млн євро на розслідування воєнних злочинів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності