• Головна
  • Світ
  • Нідерланди виділять Україні 10 млн євро на розслідування воєнних злочинів

Нідерланди виділять Україні 10 млн євро на розслідування воєнних злочинів

Нідерланди виділяють 10 млн євро на розслідування воєнних злочинів в Україні

Міністерка Нідерландів заявила, що її країна не визнає безкарності ні в Україні, ні будь-де у світі

Нідерланди виділяють 10 млн євро на розслідування воєнних злочинів в Україні. Про це заявила міністерка закордонних справ Нідерландів Ганке Брюїнс Слот на пресконференції за результатами міжнародної конференції “Відновлення справедливості для України” в Гаазі, пише “Укрінформ” 2 квітня.

“Цього року Нідерланди виділяють 10 мільйонів євро на підтримку розслідування та прокуратури України. Безкарність процвітає через мовчання. Сьогодні ми висловились. Ми сказали це єдиним, зрозумілим і гучним голосом. Ми не визнаємо безкарності. Ні в Україні, ні деінде”, — сказала Ганке Брюїнс Слот.

Також вона додала, що до Реєстру збитків, завданих Росією в України, подали перші заяви: “Сьогодні їх понад 100, а менш як 18 місяців тому це була лише ідея”, — наголосила міністерка.

2 квітня міжнародний Реєстр збитків почав приймати заяви

У Гаазі в Нідерландах запустили міжнародний Реєстр збитків та почали приймати заяви від постраждалих від збройної агресії Росії. Українці можуть подати заяву до Реєстру через нову функцію у “Дії”.

Реєстр збитків завданих агресією Росії проти України – це перша складова глобального компенсаційного механізму, розробку якого ініціювало Міністерство юстиції України у травні 2022 року разом із міжнародними партнерами.

Як подати заяву до Реєстру збитків читайте у матеріалі LVIV.MEDIA.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності