• Головна
  • Світ
  • Франція передасть Україні сотні бронемашин та ракети Aster

Франція передасть Україні сотні бронемашин та ракети Aster

Бронемашина VAB. фото з відкритих джерел

Також французи хочуть передати ЗСУ боєприпаси з дистанційним управлінням

Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню повідомив, що країна готує новий пакет військової допомоги для України. До нього, зокрема, увійдуть сотні одиниць бронетехніки та ракети Aster, повідомили у Le Parisien 31 березня.

Франція передасть Україні старі колісні бронетранспортери VAB

У рамках нового пакета військової допомоги Франція передасть Україні колісні бронетранспортери VAB, яким понад 40 років. У французькій армії VAB поступово замінюють на машини нового покоління. “Щоб утримувати таку велику лінію фронту, українській армії потрібна, наприклад, наша фронтова броньована техніка (VAB): це абсолютно ключове значення для мобільності військ”, — сказав Лекорню.

Міністр оборони Франції пояснив, що бронемашини VAB є старим обладнанням, однак вони все ще справні і зможуть принести користь ЗСУ. Бронетранспортери мають передати Україні у 2024 та на початку 2025 року.

Пакет військової допомоги також включатиме зенітні ракети Aster 30 для комплексів ППО SAMP/T (Mamba). “Ми також розробляємо боєприпаси з дистанційним управлінням в дуже короткі терміни, щоб доставити їх українцям цього літа”, — додав Себастьян Лекорню.

До слова, нещодавно Франція оприлюднила список військової допомоги, наданої Україні за час війни. Загалом Франція доправила в Україну військової техніки на суму 2,615 млрд євро.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності