На благодійному аукціоні у Львові зібрали понад 17 млн грн на допомогу військовим

На благодійному аукціоні у Львові зібрали понад 17 млн грн на допомогу військовим

Із них 3 млн грн передали, щоб оплатити біонічний протез для пораненого військового

У суботу, 29 березня, у Львові відбувся благодійний аукціон проєкту "Пташки Перемоги". На ньому вдалося зібрати понад 14 млн грн на закупівлю озброєння для українських військових. Ще три млн грн передали прикордоннику Юрію Кулиничу, щоб він міг оплатити протезування, повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

На зібрані гроші куплять бойові дрони для військових

Загалом на 25 благодійному аукціоні від "Пташок Перемоги" зібрали 17,5 млн грн. Більшість цих грошей — 14,5 млн грн, — використають для того, щоб закупити бойові безпілотники для українських військовослужбовців. “Також передали 5-тисячний дрон в межах ініціативи. Цю “пташку” отримали воїни Ахіллес — батальйон ударних БпАК 92-ї ОШБр ім. кошового отамана Івана Сірка. Цього разу на фронт поїхали ще 146 FPV-дронів“, — написав Максим Козицький.

Крім того, під час аукціону один з учасників за 3 млн грн придбав шолом з автографом Героя України, пілота літака СУ-24 Олександра Мостового. Ці гроші передали прикордоннику Юрію Кулиничу, який втратив ногу та потребує дороговартісного біонічного протеза з колінним модулем. “Ця історія так надихнула ініціаторів проєкту, що відтепер вони будуть не лише збирати кошти на «бойові пташки», а й допомагатимуть нашим захисникам, які проходять лікування та реабілітацію у Superhumans Center“, — додав начальник Львівської ОВА.

Нагадаємо, під час благодійного аукціону у Львові, який провели у річницю створення 125 окремої бригади ТРО, вдалося зібрати понад 12 млн грн на допомогу українським військовим. Також понад мільйон грн вдалося зібрати для ЗСУ під час благодійного вечору професійного боксу у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності