Уряд Литви передав Україні протидронові системи

Фото кейсів з протидроновими системами. які Литва передала Україні

22 березня системи для протидії безпілотникам досягли України

Литва продовжує надавати військову допомогу Україні. Так у п’ятницю, 22 березня, до України надійшла чергова партія озброєння від уряду країни — протидронові системи. Окрім цього Литва продовжує надавати Україні й іншу допомогу, зокрема зброю, послуги з ремонту військової техніки тощо, повідомила пресслужба Міністерства національної оборони Литви.

Литва витратить на допомогу Україні 200 млн євро за два роки

У Міністерстві оборони Литви зазначили, що крім протидронових систем, які надійшли до України 22 березня, Литва підтримує Збройні сили України й в інші способи. Зокрема, надає послуги з ремонту військової техніки, проводить тренування для українських військових, передає озброєння, амуніцію та безпілотники. Загалом протягом наступних двох років країна планує витратити близько 200 млн євро на військову допомогу для України. Також нещодавно Литва приєдналася до чеської ініціативи з закупівлі озброєння для української армії.

“Коаліція дронів — це не лише про безпілотники для Сил оборони, а й про протидію ворожим засобам. Литовські партнери завжди на зв’язку та в контексті подій. Дякую Литві за допомогу у закритті актуальних потреб наших підрозділів”, — прокоментувала заступниця Міністра оборони Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, у лютому цього року президент Чехії Петр Павел оголосив про намір закупити для України близько 800 тис. боєприпасів у третіх країнах. Він закликав країни Європи підтримати ініціативу фінансово. До ініціативи вже долучилися Швеція, Німеччина, Латвія, Литва, Нідерланди, Данія, Канада, Франція, Норвегія та інші.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності