• Головна
  • Світ
  • У Литві вперше затримали авто з російськими номерами — Audi Q7 можуть передати Україні

У Литві вперше затримали авто з російськими номерами — Audi Q7 можуть передати Україні

Конфіскований автомобіль можуть передати Україні. Фото: Кримінальна митна служба Литви

Вартість автомобіля сягає 41 тис. євро

У понеділок, 11 березня, у литовському місті, що межує з Білоруссю, митники затримали перший автомобіль із російськими номерами. За кермом Audi Q7 був громадянин Молдови, однак машина насправді належить росіянину, повідомили у Кримінальній митній службі Литви 12 березня.

Правоохоронці встановили, що чоловік вночі прямував з Литви до Білорусі. Він сказав прикордонникам, що не знав про обмеження, які почали діяти у Литві з 11 березня. Згідно з ними, власники автомобілів з російською реєстрацією повинні були зареєструвати транспортні засоби в Литві або виїхати з ЄС. Перевіривши документи, митники з’ясували, що власником автомобіля насправді є громадянин Росії.

Машину можуть передати Україні

Водію Audi Q7 розповіли про чинні правила та повідомили, що на нього чекає штраф і конфіскація машини вартістю понад 41 тис. євро. Швидше за все, автомобіль передадуть Україні.

До слова, у вересні минулого року Литва заборонила в'їзд на свою територію автомобілям з російськими номерами. Виняток стосується лише громадян РФ, які прямують на зареєстрованих у Росії автомобілях транзитом до Калінінградської області або з неї.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності