• Головна
  • Україна
  • Україна конфіскувала активи російського олігарха Едуарда Худайнатова

Україна конфіскувала активи російського олігарха Едуарда Худайнатова

Едуард Худайнатов позбувся одного зі своїх українських активів

Вищий антикорупційний суд частково задовольнив позов Міністерства юстиції України за матеріалами Офісу Генерального прокурора до російського підприємця Едуарда Худайнатова про націоналізацію його українських активів. Таким чином, суд стягнув у дохід держави 100% частку у статутному капіталі ТОВ «Нафтова компанія «Альянс-Україна», що становить майже 448 млн грн, повідомив у вівторок, 6 лютого, Офіс генерального прокурора.

Також Мін’юст хотів стягнути в дохід держави 49 % частки у статутному капіталі ТОВ «Альянс Холдинг» у розмірі понад 270 млн грн, однак у задоволенні цих позовних вимог ВАКС відмовив, тому Мін’юст подаватиме апеляцію. Зазначимо, що ТОВ «Альянс Холдинг» керує мережею АЗС Shell.

Активи Худайнатова конфіскували у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території або державного кордону України. Як сказано в повідомленні Офісу генпрокурора, підсанкційний російський олігарх є наближеною особою до президента Росії. Крім того, він є власником однієї з найбільших російських приватних компаній, що здійснює пошук, розвідку і розробку родовищ нафти і газу, переробку нафти, а також видобуток і збут нафтопродуктів. Щорічний прибуток компанії складає мільярди доларів, забезпечуючи дохідну частину бюджету країни-агресора.

Зазначимо, що Офіс генпрокурора у своєму повідомленні не вказує імені олігарха, однак згадані у повідомленні компанії пов’язані з Худайнатовим. Цей олігарх потрапив під санкції після повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності