• Головна
  • Україна
  • Конфісковані російські активи продаватимуть на онлайн-аукціонах

Конфісковані російські активи продаватимуть на онлайн-аукціонах

Серед націоналізованих російських активів є, зокрема, «Сенс Банк»

Гроші з продажу російських активів перейдуть у Фонд ліквідації збройної агресії РФ

Санкційне майно, пов’язане з Росією, буде виставлено на онлайн-аукціони в системі Прозорро.Продажі. Фонд держмайна як організатор торгів передаватиме гроші від продажів на рахунки Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

«Це рішення підвищує довіру потенційних інвесторів до системи управління публічним майном й допомагає залучати довгострокові інвестиції. Це наш пріоритет на найближчі роки», — зазначив заступник міністра економіки України Олексій Соболев.

Взяти участь в аукціонах з продажу санкційного майна можна за попередньою реєстрацією через один з майданчиків Прозорро.Продажі. Уся інформація про онлайн-аукціони з продажу санкційних активів буде доступна на офіційному сайті prozorro.sale.

Зазначимо, що до найбільших націоналізованих російських активів у 2023-го увійшли Sense Bank, Ocean Plaza, Глухівський кар’єр кварцитів, Миколаївський глиноземний завод та «Гуардон Україна».

19 жовтня 2023-го Верховна Рада створила Фонд ліквідації наслідків збройної агресії РФ, куди йдуть кошти від націоналізованих російських компаній та продажу націоналізованого майна.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності