• Головна
  • Україна
  • В Україні націоналізували двигуни до літаків АН «Руслан»: вони належали Міноборони Білорусі та російським компаніям

В Україні націоналізували двигуни до літаків АН «Руслан»: вони належали Міноборони Білорусі та російським компаніям

В Україні націоналізували двигуни до літаків АН «Руслан»: вони належали Міноборони Білорусі та російським компаніям

Цими літаками транспортували військову техніку, доставляли військові вантажі та товари подвійного призначення з інших країн на територію РФ

В Україні націоналізували активи Міноборони Республіки Білорусі та групи компаній РФ. Вищий антикорупційний суд задоволив позови Міністерства юстиції України до Міністерства оборони РБ та групи компаній «Волга-Дніпро» РФ. В дохід держави стягнули належні їм активи – авіаційні двигуни до літаків АН «Руслан».

Про це пишуть на сторінці Офісу Генерального прокурора.

Підставою для націоналізації майна стали матеріали кримінального провадження за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ст. 110-2 КК України).

За даними слідства, задля ремонту та продовження терміну експлуатації на державному підприємстві перебували авіаційні двигуни до літаків АН-124-100 «Руслан», які належали Міністерству оборони РБ та російській групі компаній «Волга-Дніпро».

Під час проведення санкціонованих обшуків двигуни вилучили та наклали на них арешт.

У Вищому антикорупційному суді прокурори довели, що російська група компаній «Волга-Дніпро» сприяла завданню істотної шкоди національній безпеці України. Адже фінансувала військову агресію Росії проти України. Військово-політичне керівництво Росії залучало літаки АН «Руслан» до підготовки та проведення повномасштабного вторгнення РФ на територію України.

Україна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності