• Головна
  • Війна
  • Греція передасть снаряди для України з власних запасів

Греція передасть снаряди для України з власних запасів

Греція передасть артснаряди для України з власних запасів

Передача планується в рамках чеської ініціативи. Греція отримає за свої боєприпаси 150 млн євро компенсації

Греція планує надати Україні артилерійські снаряди з власних запасів. Передача відбудеться у рамках так званої чеської ініціативи. Точна кількість набоїв не оголошується, проте греки отримають за них 150 млн євро компенсації. Про це 2 квітня повідомив портал MILITARNYI з посиланням грецьке видання iEidiseis.

Парламент Греції на етапі схвалення передачі снарядів

За інформацією грецького видання, уряд цієї країни наразі домагається схвалення рішення парламентським комітетом. Боєприпаси будуть надходити з власних запасів грецької армії, де їх оцінили як “придатні для використання”. Крім того, військові зазначили, що серед виставлених на продаж снарядів є і ті, що досі використовували на навчаннях Збройних сил Греції.

Чеська ініціатива

Нагадаємо, у лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тис. снарядів для України, які можна доставити “за лічені тижні”. Однак профінансувати доставку боєприпасів мали інші країни. До ініціативи приєднались країни ЄС та НАТО, серед яких Португалія, яка виділила 100 млн євро. Нідерланди, також виділили аналогічну суму. Загалом у межах чеської ініціативи Україна зможе отримати близько 1 млн артилерійських снарядів.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності