• Головна
  • Україна
  • У межах чеської ініціативи Україна може отримати 1,5 млн снарядів

У межах чеської ініціативи Україна може отримати 1,5 млн снарядів

Українські військові на передовій. Фото: Genya Savilov/AFP/Getty Images

Раніше Чехія спільно з партнерами обіцяла передати Україні 800 тис. боєприпасів

Україна в межах чеської ініціативи може отримати 1,5 млн снарядів, а не 800 тис. боєприпасів, як обіцяли раніше. Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський, пише Bloomberg у вівторок, 26 березня.

«Ми можемо зробити набагато більше, ніж цифра, яку оголосили спочатку», — сказав міністр та додав, що 1,5 млн боєприпасів є приблизною кількістю. Ян Ліпавський відмовився сказати, скільки часу займе постачання зброї на територію України. За його словами, однієї чеської ініціативи буде замало для підтримки ЗСУ.

Ян Ліпавський зауважив, що повідомлення про нові постачання снарядів допомагають Україні краще воювати, адже українські військові знають, що “у них будуть запаси свіжих боєприпасів”.

Чеська ініціатива із закупівлі боєприпасів для України

У лютому президент Чехії Петр Павел заявив, що його країна знайшла 800 тис. снарядів для України, які можна доставити “за лічені тижні”. Однак профінансувати доставку боєприпасів мали інші країни.

До ініціативи, зокрема, приєдналися Бельгія, Литва, Велика Британія, Норвегія, Німеччина, Люксембург, Канада. Нещодавно на закупівлю снарядів для України Португалія виділила 100 млн євро — усі кошти спрямують на закупівлю артилерійських боєприпасів великого калібру.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності