• Головна
  • Війна
  • Перша десятка українських пілотів завершила навчання на F-16 у Великобританії

Перша десятка українських пілотів завершила навчання на F-16 у Великобританії

Перша десятка українських пілотів  завершила навчання на F-16

Перед тим як повернутися до України на пілотів ще очікує навчання у Франції

Перші десять українських пілотів, які пройшли інтенсивну підготовку під керівництвом інструкторів Королівських повітряних сил Великобританії, закінчили льотну школу. Пілоти отримали базову льотну, земельну та мовну підготовку, повідомили на сайті уряду Великобританії у п’ятницю, 22 березня.

Під час підготовки пілоти отримали загальні навички керування винищувачем F-16. Вивчили англійську для порозуміння з повітряними силами НАТО — англійська мова є стандартизованою міжнародною мовою для польотів.

Сучасні Повітряні сили значно підвищать можливості України, які наразі складаються з літаків радянської ери. Діючи як сильний стримувальний фактор і дуже ефективний контрзахід проти сил РФ — обмежуючи їх здатність атакувати цілі в межах України” — зазначив міністр оборони. Також він додав, що його країна має намір й надалі навчати нові групи українських пілотів.

Що пілоти будуть робити далі

Десятеро українських пілотів, які закінчили вчитися в Англії, перейдуть до передової льотної підготовки із Повітряними силами Франції. І лише після закінчення другого етапу пілоти сядуть за штурвал винищувачів F-16.

До слова, хоч Великобританія й не експлуатує винищувачі F-16, які Україна обрала для утворення основи своїх модернізованих Повітряних сил, британські прем'єр-міністр і міністр оборони послідовно закликали партнерів та союзників підтримати міжнародну програму з навчання та постачання винищувачів Україні.

Загалом винищувачі F-16 погодилися передати Україні чотири країни. Нідерланди — понад 70 машин, частина з яких тренувальні. Це усі їхні F-16., Данія передасть 19 одиниць. З 2025 року Бельгія надасть Україні кілька винищувачів F-16, а також Норвегія та Бельгія. Проте точну кількість вони не оголошують.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності