• Головна
  • Світ
  • Зеленський показав кадри з тренувань українських пілотів на винищувачах F-16

Зеленський показав кадри з тренувань українських пілотів на винищувачах F-16

Кадри з тренувань пілотів на винищувачах F-16. Скриншот із відео Рустема Умєрова

Навчання пілотів проходять у Данії

У п’ятницю, 23 лютого, Володимир Зеленський оприлюднив кадри з тренувань українських пілотів на винищувачах F-16, які проходять у Данії.

“Всі українці чекають на день, коли перші українські F-16 з’являться в нашому небі, коли посилять захист наших міст і громад та можливості наших Сил оборони України. У той час як наші пілоти й персонал продовжують навчання, я вдячний коаліції F-16, яка наближає цей день”, — написали у пресслужбі Зеленського.

Український пілот Мунфіш, який наразі проходить навчання на винищувачах, зазначив, що найбільша мотивація для військових — це повернутися до України і продовжити воювати. “F-16 — суперкласний літак з точки зору пілота. Не хотілося б наговорювати на наші МІГи, але F-16, безумовно, більш маневрені. Таке враження, що літак сам спонукає тебе керувати ним більш агресивно”, — сказав Мунфіш.

Відео із тренувань пілотів також опублікував Міністр оборони України Рустем Умєров. “Вже скоро ці залізної птахи забезпечуватимуть спокій українського неба. Тренуємо пілотів, навчаємо техніків, завершуємо приготування на землі”, — написав Умєров.

Нагадаємо, у липні 2023 року 11 країн підписали меморандум про створення коаліції з підготовки українських пілотів на винищувачах F-16. Коаліцію очолили США, Данія та Нідерланди.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності