• Головна
  • Війна
  • Зранку 18 лютого ЗСУ збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34

Зранку 18 лютого ЗСУ збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34

Зранку 18 лютого ЗСУ збили російський винищувач-бомбардувальник Су-34

А також знищили 12 “шахедів” та керовану авіаційну ракету Х-59

18 лютого близько 6:00 на східному напрямку воїни повітряного командування “Схід” збили черговий російський літак – винищувач-бомбардувальник Су-34. Про це 18 лютого повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

Також у повітряних силах ЗСУ розповіли, що у ніч на 18 лютого російські окупаційні війська атакували Україну 6 зенітними керованими ракетами С-300, 3 крилатими ракетами Х-22 , керованою авіаційною ракетою Х-59, а також 14 ударними безпілотниками типу Shahed.

До відбиття повітряного нападу залучили зенітні ракетні підрозділи та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України, засоби радіоелектронної боротьби.

В результаті бойової роботи збили 12 “шахедів” та одну керовану авіаційну ракету Х-59 у межах Чернігівської, Сумської, Полтавської, Кіровоградської, Дніпропетровської областей.

Окрім того, голова Луганської ОВА Артем Лисогор повідомив, що пілот російського винищувача вчора, 17 лютого, скинув декілька керованих авіаційних бомб на позиції українських оборонців.

“А коли підсмажили вже його - думав виключно про себе, керуючи пошкодженим літаком. Тому спрямував літак не в поля і ліси, а в населені пункти Антрацитівської громади на окупованій Луганщині. Жителі села Дякове побачили, як цей російський винищувач вбиває цивільних”, — написав Артем Лисогор.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності