• Головна
  • Війна
  • Українські розвідники спалили винищувач на російському аеродромі

Українські розвідники спалили винищувач на російському аеродромі

Росіяни вттратили ще один Су-34, але цього разу на своїй території

Аеродром розташований майже за дві тисячі кілометрів від України

Українські спеціальні служби влаштували диверсію на військовому аеродромі «Шагол» у російському Челябінську — місті, яке розташоване за понад 2 тис. кілометрів від України. Про це в четвер, 4 січня, повідомила LIGA.net із посиланням на джерела в силових органах.

За його словами, у ніч проти 4 січня на аеродромі згорів винищувач-бомбардувальник Су-34. За його словами, за цією операцією стоять українські спецслужби. Водночас «Українська правда» з посиланням на свої джерела пише, що до спалення літака причетне Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Згодом ГУР підтвердило цю інформацію у своїх соцмережах.

🔥 На росії згорів бомбардувальник Су-34👉 Головне управління розвідки Міністерства оборони України інформує: у ніч на 4...

Posted by Головне управління розвідки Міністерства оборони України on Thursday, January 4, 2024

«Шагол» — це військовий аеродром поблизу Челябінська. На аеродромі базується 108 тренувальний авіаполк Челябінського авіаційного училища та 2 змішаний авіаполк 21 змішаної авіадивізії Повітряно-космічних сил РФ.

Су-34 – радянський і російський багатофункціональний фронтовий надзвуковий винищувач-бомбардувальник, призначений для завдання ударів по цілях противника в оперативній і тактичній глибині з зосередженням основних зусиль на віддаленні 150-600 км від лінії бойового зіткнення в умовах сильної протидії засобами протиповітряної оборони й застосування сучасних засобів радіоелектронної боротьби, а також ураження повітряних цілей вдень та вночі у простих та складних метеорологічних умовах. За своїми бойовими можливостями Су-34 належить до покоління 4++ і дає змогу здійснювати виконання основних бойових завдань без супроводу винищувачами прикриття через високі бойові якості, що дозволяють вести самостійно маневровий повітряний бій з будь-якими винищувачами противника на рівних умовах.

Додамо, що 22 грудня росіяни втратили одразу три винищувачі Су-34 за годину — їх збила українська протиповітряна оборона.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності