• Головна
  • Війна
  • Коаліція з навчання українських пілотів на літаках F-16: меморандум підписали 11 країн

Коаліція з навчання українських пілотів на літаках F-16: меморандум підписали 11 країн

Коаліція з навчання українських пілотів на літаках F-16: меморандум підписали 11 країн

Також є можливість включення в програму інших типів винищувачів

Міністр оборони України Олексій Резніков на саміті НАТО у Вільнюсі підписав меморандум про створення коаліції з підготовки українських пілотів на винищувачах F-16.

Про це очільник Міноборони 11 липня повідомив у Twitter.

«Офіційно: сформовано коаліцію для підготовки F-16 ВПС України! Сьогодні 11 держав-партнерів + Україна підписали Меморандум із визначенням умов. Я особливо вдячний Данії та Нідерландам за їх видатне лідерство в цьому процесі», - зазначив Резніков.

Так, українські пілоти, техніки та допоміжний персонал візьмуть участь у навчальній програмі. Водночас є можливість включення в програму інших типів винищувачів.

«Коаліція готова розглянути інші способи надання Україні повних функціональних можливостей F-16», - зауважив міністр оборони України.

Зазначається, що цей меморандум підписали 11 країн коаліції з надання Україні літаків. Туди увійшли: Данія, Нідерланди, Бельгія, Канада, Люксембург, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Швеція та Велика Британія.

Нагадаємо, питання надання Україні винищувачів не вирішать у короткостроковій перспективі. Під час контрнаступу українська армія не отримає літаки.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності