• Головна
  • Війна
  • «Потрібні вже і зараз»: у Повітряних силах озвучили, скільки літаків потрібно Україні

«Потрібні вже і зараз»: у Повітряних силах озвучили, скільки літаків потрібно Україні

«Потрібні вже і зараз»: у Повітряних силах озвучили, скільки літаків потрібно Україні

Обслуговування цієї техніки могло б здійснюватись на потужностях інших країн

Для ефективного захисту свого повітряного простору Україна потребує від західних союзників понад сотню сучасник літаків. Вони мають замінити стару радянську авіаційну техніку.

Про це речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив в ефірі телемарафону.

«Головнокомандувач говорив про потребу [в літаках в інтерв’ю Washington Post — ред.] на «вже і зараз». Нам потрібно 120 літаків, і 150, і більше в умовах, в яких ми маємо забезпечити охорону повітряного простору у мирний час. Тобто переозброїти, прибрати радянський парк техніки, який працює на межі своїх можливостей, замінити на сучасну техніку», — сказав Юрій Ігнат.

Він пояснив, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорив, що станом на зараз Україні вистачило б кількох ескадрилей, втім він не озвучує конкретні цифри, оскільки наразі тривають серйозні консультації із західними партнерами України.

«Є потреба в певній кількості літаків, але з приміткою, що вони повинні бути сучасними, їхні тактико-технічні характеристики не повинні поступатися російській авіації, зокрема, для того, щоб завоювати перевагу в повітрі», — каже речник Повітряних сил.

При цьому, за його словами, літаки в умовах бойових дій не можуть базуватися за таким самим принципом, як це було до повномасштабного російського вторгнення.

«Зараз літаки всі наші розосереджені на десятках аеродромів, вони приховані. Ворог б’є по аеродромах постійно, але ми маємо тактичні прийоми, які унеможливлюють їхнє знищення. В таких же умовах буде проводити бойову роботу і F-16 — розосереджено по всій території, оперативно реагуючи на ту чи іншу ситуацію в повітрі і перехоплюючи повітряні цілі. Щоб відігнати російську. авіацію далі від наших кордонів, аби ті не застосовували так безкарно КАБи», — зауважив Юрій Ігнат.

Він додав, що обслуговування цієї техніки, в тому числі заміна вузлів, агрегатів і двигунів, а також капітальні ремонти могли б здійснюватись на потужностях інших країн, які мають такі центри з обслуговування.

«Думаю, ми зможемо забезпечити їхнє знаходження саме в Україні на летовищах, країна у нас велика, аеродромів багато», — сказав речник.

Нагадаємо, західні союзники все ще розробляють програму навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Війна

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності