• Головна
  • Україна
  • Велика Британія передасть Україні понад 10 тисяч безпілотників

Велика Британія передасть Україні понад 10 тисяч безпілотників

Грант Шаппс у Києві

На це виділили 325 мільйонів фунтів стерлінгів

Велика Британія оголосила про виділення 325 мільйонів фунтів стерлінгів (близько 416 млн доларів), щоб забезпечити українських військових безпілотниками протягом 2024 року. Про це повідомив міністр оборони країни Грант Шаппс після зустрічі з президентом Зеленським у Києві.

Що передасть Британія

Це буде понад 10 000 безпілотних платформ, більшість із яких є безпілотниками від першої особи (FPV), 1000 ударних безпілотників, які були досліджені та розроблені у Великій Британії, а також розвідувальні та морські дрони.

“Я нарощую наше зобов'язання озброїти Україну передовими новими безпілотниками, що надходять безпосередньо з провідної світової оборонної промисловості Великої Британії — прямо з заводу на лінію фронту. Я закликаю міжнародних партнерів приєднатися до Великої Британії в цих зусиллях”, — заявив британський міністр.

У Міноборони країни зазначили, що ЗСУ використовують зброю, надану Великою Британією, з “безпрецедентним ефектом”, зокрема йдеться про атаки на Чорноморський флот Росії. “Оскільки понад 100 мільйонів фунтів стерлінгів із цього пакета буде витрачено на морський потенціал, Україна продовжить змінювати ситуацію в Чорному морі”, — додали у міністерстві.

Британське відомство зазначило, що українські військові “заслужили значної уваги завдяки високоефективному застосуванню” різних типів безпілотників — знищенню чи ураженню тисяч одиниць російського оснащення і техніки за допомогою “набагато дешевших систем”.

Додамо, 7 березня міністр оборони України Рустем Умеров разом із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським зустрівся з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом і начальником штабу оборони адміралом Тоні Радакіном. Зокрема, вони обговорили ситуацію на фронті та постачання нового озброєння.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності