• Головна
  • Війна
  • Нідерланди передадуть Україні бойові та патрульні катери

Нідерланди передадуть Україні бойові та патрульні катери

Фото ілюстративне

Також Нідерланди допоможуть Чехії закупити снаряди для ЗСУ

Нідерланди у понеділок, 1 березня, оголосили про новий пакет військової допомоги для України. Вік включатиме, зокрема, гумові, патрульні й бойові катери, повідомили у Міноборони Нідерландів.

У пресслужбі зазначили, що Нідерланди передадуть українському війську щонайменше 22 швидкісних судна. “Йдеться про 14 надувних човнів з жорстким корпусом (RHIB), 8 воєнізованих річкових патрульних катерів і бойових катерів CB90”, — написали у Міноборони Нідерландів.

Також країна спрямує 250 млн євро на чеську ініціативу щодо замовлення артилерійських боєприпасів для України. Загалом від початку грудня 2023 року Нідерланди вже передали Силам оборони боєприпаси та інше озброєння, також до України вирушили польові госпіталі.

До слова, 1 березня Україна та Нідерланди підписали двосторонню безпекову угоду. Згідно з документом, Нідерланди мають передати Україні два мільярди євро військової допомоги, а також протягом 10 років забезпечувати подальшу оборонну допомогу. Ця угода підтверджує підтримку Нідерландів щодо майбутнього членства України в ЄС і НАТО.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності